Mali ve Parasal Saydamlık


 

ULUSLARARASI PARA FONU,

PARASAL VE MALİ POLİTİKALARDA SAYDAMLIK ÜZERİNE EN İYİ UYGULAMALAR KODU*   [ 1999 ]

 

      

      Çeviren: C. Can Aktan & İstiklal Y. Vural

 

 

 

MERKEZ BANKALARINCA UYGULANACAK PARA POLİTİKASI İÇİN İYİ SAYDAMLIK UYGULAMALARI

1. Para Politikası Açısından Merkez Bankasının Rolünün, Sorumluluğunun ve Amaçlarının Açık Olması

1.1. Para politikasının en son amacı ve kurumsal çerçevesi ilgili yasalarda ya da düzenlemelerde, mümkünse merkez bankası kanununda, açık bir şekilde belirlenmelidir.

1.1.1. Para politikasının nihai amacı yasa ile, kamuya ilan edilmek ve açıklanmak suretiyle, açıkça belirlenmelidir.

1.1.2. Merkez bankasının sorumlulukları yasa ile belirlenmelidir.

1.1.3. Merkez bankasını kuran yasa, merkez bankasının politika hedeflerine ulaşabilmek için para politikası araçlarını kullanma yetkisine sahip olduğunu açıkça belirtmelidir.

1.1.4. Döviz kuru politikasının kurumsal sorumluluğu kamuya ifşa edilmelidir.

1.1.5. Para politikasının yürütülmesindeki sorumluluğun ve merkez bankasına verilen diğer sorumlulukların şekli yasa ile açıkça belirlenmelidir.

1.1.6. Olağanüstü koşullarda, hükümetin merkez bankasının kararlarını kaale almama yetkisi var ise bu yetkiye başvurma koşulları ve bu yetkinin kamuya ifşa tarzı yasa ile açıkça belirlenmelidir.

1.1.7. Merkez bankasını yöneten kurulun üyelerinin ve başkanlarının atanması, görevde kalma süreleri ve görevden uzaklaştırılmalarındaki genel kurallar yasa ile açıkça belirlenmelidir.

1.2. Parasal ve mali operasyonlar arasındaki kurumsal ilişki açık bir şekilde belirlenmelidir.

1.2.1. Hükümete merkez bankasından borçlanma, avans alma veya ilave para çekme imkanı tanınıyorsa bu iznin şartları ve limiti kamuya ifşa edilmelidir.

1.2.2. Hükümete verilen merkez bankasından borçlanma, avans alma veya ilave para çekme imkanının ve hükümetin merkez bankasındaki mevduatının miktarı ve vadesi kamuya ifşa edilmelidir.

1.2.3. Devlet tahvil ve bonoları için merkez bankasının birincil ve ikincil piyasalara doğrudan müdahalesi, eğer izin verilmiş ise, kamuya ifşa edilmelidir.

1.2.4. Ekonominin diğer alanlarındaki (ör. hisse senedi sahipliği, idare kurullarında ve kamu alımlarında üyelik veya ücret karşılığı hizmet sunumu yoluyla) müdahaleleri açık ilke ve prosedürler çerçevesinde kamuya açık bir şekilde düzenlenmelidir.

1.2.5. Merkez bankası karlarının tahsis edilme tarzı ile sermayenin nasıl muhafaza edileceği kamuya ifşa edilmelidir.

1.3. Hükümet adına merkez bankası tarafından ifa edilen acente rolü açık bir şekilde belirlenmelidir.

1.3.1. Eğer varsa, merkez bankasının (i) iç ve dış borçlar ile döviz rezervlerinin yönetimi, (ii) hükümetin bankacısı olması, (iii) hükümetin mali temsilcisi olması ve (iv) ekonomik ve mali politikalarda ve uluslararası işbirliği alanında danışman olması ile ilgili sorumlulukları kamuya ifşa edilmelidir.

1.3.2. Merkez bankası, maliye bakanlığı veya ayrı bir kamu kurumu arasında borçlanma, ikincil piyasa düzenlemeleri, mevduatla ilgili araçlar ile kamu tahvil ve bonolarının ticareti ile ilgili düzenlemelerin kararlaştırılması ve kliring işlemleri ile alakalı sorumlulukların tahsisi kamuya ifşa edilmelidir.

2. Para Politikası İle İlgili Kararların Oluşturulması ve Rapor Edilmesindeki Sürecin Açık Olması

2.1. Para politikasının amaçlarını yerine getirmede kullanılan düzenlemelerin araç ve hedefleri kamuya ifşa ve izah edilmelidir.

2.1.1. Para politikası araç ve faaliyetlerini yönlendiren kural ve prosedürler kamuya ifşa ve izah edilmelidir.

2.1.2. Merkez bankasının faaliyette bulunduğu piyasalarda ve parasal operasyonlarında muhatapları ile gerçekleştirdiği muameleler ve ilişkileri ile alakalı kural ve prosedürler kamuya ifşa edilmelidir.

2.2. Önemli ekonomik gelişmeleri değerlendiren, para politikası hedeflerindeki gerçekleşmeleri gözlemleyen  ve bir sonraki dönem için politikaları saptayan para politikasını oluşturmakla görevli daimi bir organ varsa bu organın kompozisyonu, yapısı ve fonksiyonları ile ilgili bilgilerin kamuya ifşa edilmesi gereklidir.

2.2.1. Politika oluşturmakla görevli bu organ önemli ekonomik gelişmeleri değerlendirmek, para politikası hedeflerindeki gerçekleşmeleri gözlemlemek ve bir sonraki dönemin politikasını oluşturmak için düzenli ve programlı toplantılar yapıyorsa gelecekteki toplantı programları kamuya ifşa edilmelidir.

2.3. Para politikasının kullanımındaki değişiklikler (ince ayar tedbirleri hariç) kamuya ifşa edilmeli ve tam zamanında açıklanmalıdır.

2.3.1. Merkez bankası, önceden bildirilen bir azami gecikme marjı ile, para politikası ile ilgili kararlarını belirleyen temel görüşlerini kamuya ifşa etmelidir.

2.4. Merkez bankası para politikasının hedeflerine ulaşılmasına yönelik ilerlemeler ve bunların gerçekleştirilmesine yönelik beklentilerle ilgili periyodik raporlar yayınlamalıdır. Düzenlemeler, döviz kuru rejimini de içeren para politikasının çerçevesine dayalı olarak farklılık gösterebilir.

2.4.1. Merkez bankası para politikası ile ilgili hedeflerini; gerekçeleri, kantitatif hedefleri, araçları ve önemli tahminleri açıkça belirterek, periyodik bir şekilde kamuya açıklamalıdır.

2.4.2. Merkez bankası, makro-ekonomik durumun gelişimi ile bunların para politikası hedeflerine etkisi ile ilgili bir raporu belirli bir program dahilinde kamuya sunmalıdır.

2.5. Parasal düzenlemelerin yapısına yönelik olarak önerilen önemli teknik değişiklikler için uygun bir süre içinde, kamunun desteğini alma lehinde bir yargı söz konusu olmalıdır.

2.6. Para politikası kararları ile ilgili olarak mali kurumlarca merkez bankasına bildirilen verilerle ilgili düzenlemeler kamuya ifşa edilmelidir.

3. Para Politikası İle İlgili Bilgilerden Kamunun Yararlanabilmesi

4. Merkez Bankası’nın Güvenirliliğin Sağlanmasındaki Sorumluluğu ve Rolü

Mali Kurumlarca Yürütülecek Mali Politikalar İçin İyi Saydamlık Uygulamaları

5. Mali Politikaların Uygulanmasından Sorumlu Olan Mali Kurumların Rollerinin, Sorumluluklarının ve Amaçlarının Açık Olması

6. Mali Politikaların Oluşturulması ve Rapor Edilmesinde Sürecin Açık Olması

7. Mali Politikalarla İlgili Bilgilere Kamunun Ulaşabilmesi

8. Mali Kurumların Güvenirliliğin Sağlanmasındaki Sorumluluğu ve Rolü


 

* International Monetary Fund, Code of Good Practices on Transparency in Monetary and Financial Policies: Declaration of Principles.

http://www.imf.org/external/np/mae/mft/code/index.htm

Bu metnin tamamının Türkçe’ye çevirisi Coşkun Can Aktan ve İstiklal Y. Vural tarafından gerçekleştirilmiştir. Bkz: Coşkun Can Aktan, (Editör) Yolsuzlukla Mücadele Stratejileri, Ankara: Hak-İş Yayınları, 2000.

 

 

 

 

© COPYRIGHT 2007 ALL RIGHTS RESERVED CANAKTAN.ORG

Tüm hakları saklıdır. Bu web sayfasında C.Can Aktan & İstiklal Y. Vural & Y. Tuğrul Karaaslan tarafından yayınlanan "Mali ve Parasal Politikalarda Saydamlık" adlı makalenin bir kısmı yeralmaktadır. Bu web sayfasındaki bilgilerden yararlanıldığında bilimsel araştırma etik ilkeleri gereğince kaynak gösterilmesi gerekir.  Bu web sayfasındaki metinlerin tamamı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası hükümleri gereğince yazılı izin alınmaksızın hiç bir şekilde kullanılamaz.